KAKAOWIEC Z JABŁKAMI MALFOY`A Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 0.5 szklanki oleju 2 szklanki m±ki 6 jabłek 1 łyżka sody 2 czubate łyżki kakao szczypta cynamonu szklanka pokrojonych orzechów(włoskie, laskowe) 0.5 szklanki rodzynek 0.5 szklanki wi¶ni(z kompotu) Przygotowanie: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno z odrobin± soli. Dodać cukier i żółtka i jeszcze to razem dobrze ubić. Dodać olej i m±kę i resztę sypkich produktów. Na koniec dodać jabłka pokrojone w kostkę, orzechy, wi¶nie, rodzynki i dobrze wszystko wymieszać. Piec w piekarniku 45 minut. Wystudzone ciasto można polać polew±(ja kupuję tak± co się wkłada do wody i się sama rozpuszcza) Smacznego!!!
|