Natan - 2008-07-12 18:54:00

SERCE Z WIŚNIAMI GINNY
Składniki:
* 0,5 kg wiśni lub 1 opakowanie mrożonych wiśni bez pestek
* 250 g śmietany
* 1/2 l mleka
* 120 g mielonych migdałów
* 4 jajka
* 120 g masła
* 120 g cukru
* odrobina soli
* 1 cytryna
* cukier puder do dekoracji
Przygotowanie:
Skórkę cytryny zetrzeć na tarce. Do garnka wlać mleko, dodać połowę startej skórki z cytryny i śmietanę i wszystko wymieszać. Gotować to 30 minut. Po czym zostawić do ostygnięcia. Do ostudzonej masy wbić jajka i mieszać. Wrzucić migdały, odrobinę soli, 110 g masła i cukier. Wszystko dokładnie wymieszać. Formę w kształcie serca wysmarować masłem. Wiśnie rozłożyć równomiernie, później skropić je cytryną. Po czym wylać ciasto i piec w temp.180oC przez około 40 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

MyHotel Erbil ORBI Apartment in Batumi 1+1. Квартира в Батуми